Deutsch Tamás szerint „magyarellenes, rasszista” okokból támadják Orbánt

Így reagált Guy Verhofstadt belga EP-képviselő nemrégi levelére a magyar miniszterelnök tusnádfürdői beszédével kapcsolatban.

2022. július 29., 14:50

Szerző:

„Durván rágalmazó és indulatos Magyarország elleni támadások valójában magyarellenes rasszista megnyilatkozások, amelyek támadást jelentenek a közös európai értékek ellen és a XX. századi európai történelem legsötétebb időszakát idézik.”  így reagált Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Guy Verhofstadt liberális képviselőtársa nemrégi levelére, amiben az európai értékekkel összeegyeztethetetlen volt Orbán Viktor „kevert fajokról” szóló mondata.

Deutsch azt is hozzátette, szerinte Verhofstadt és elvbarátai „hazug és hisztérikus Magyarország-ellenessége ugyanolyan intoleráns, gyűlöletkeltő és rasszista narratíva, mint az antiszemitizmus új formájaként azonosított Izrael-ellenesség”.

Guy Verhofstadt korábban levelet küldött el Roberta Metsolához, az Európai Parlament elnökéhez, amelyben azt írta, Orbán szavai „egyértelműen sértik az európai szerződésekben lefektetett normákat és értékeket, és az európai történelem legsötétebb napjaira emlékeztetnek.” Arra kérte ezért az Európai Parlamentet is, hogy ítélje el a magyar kormányfő megjegyzéseit.

(Kiemelt kép: Deutsch Tamás a Fidesz eredményváróján a Bálnában - Fotó - Dimény András / 168.hu)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.