Durva fideszes belháború tört ki Derecskén

A Hajdú-Bihar megyei falu fideszes többségű képőviselőtestülete nagy többséggel feloszlatta magát, egyes fideszesek súlyos korrupcióval vádolnak más fideszeseket.

2022. július 1., 19:04

Szerző:

Alapos vitába torkollott pénteken a Hajdú-Bihar megyei Derecske képviselőtestületi ülése, ahol a 9 tagú képviselőcsoport beadvánnyal élt Bordán Szabolcs fideszes polgármester és alpolgármestere ellen. Az Azonnali a Debreciner tudósítására hivatkozva azt írja, összesen öt helyi képviselő, köztük két kormánypárti is súlyos korrupcióval vádolta meg Bordánt, majd a testületet az ő szavazataikkal fel is oszlatták.

Az indítvány ellen csak a polgármester és az alpolgármester szavazott nemmel.

A korrupciós ügyeket a beadványban konkrétan nem nevezték meg, általában hivatkoztak Bordán Szabolcs ellenében erre, ezenkívül a nem megfelelő tájékoztatást, a megingott bizalmat, és a korábbi jegyző önhatalmú elbocsátása miatt is a képviselőtestület feloszlatását kezdeményezték.

Miután ez megtörtént, Derecskén most új önkormányzati választást kell majd kiírni. A döntésre a polgármester úgy reagált, súlyosan antidemokraitkusnak tartja, hogy konkrétumok nélkül vádolják, a lázadó képviselők viszont erre úgy válaszoltak, szerintük nem kötelességük nevesíteni az ügyeket. Bordán ezután azt szerette volna elérni, zárt ülésen ismertethesse a képviselőtestülettel a részleteket, ám ezt az indítványát is leszavazták.

A két Bordán ellen szavazó fideszes képviselő mellett további két kormánypárti tanácstag egyszerűen az arról való távolmaradást választotta, így nem is szavazott.

(Kiemelt kép: Bordán Szabolcs, Derecske polgármestere – a képen jobbra. Fotó: Bordán Szabolcs, Facebook)

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.