Semjén Zsolt nehezen értelmezhető mondatokat mondott a meghallgatásán

Szerdán hallgatta meg az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterjelöltet.

2022. május 18., 20:05

Szerző:

Az őshonos magyarországi nemzetiségek integráns részei a magyar nemzetnek, és államalkotó tényezők – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszterjelölt szerdán az Országgyűlés magyarországi nemzetiségek bizottsága előtti meghallgatásán – írja az MTI. 

Semjén Zsolt azt mondta:

a magyarországi nemzetiségek, amelyeknek joguk van az önkormányzatisághoz, egyszerre integráns részei a magyar nemzetnek és saját anyanemzetüknek.

Ez a kettős kötődés sajátos gazdagságot jelent Magyarország számára, olyan különleges érték, amely semmi máshoz nem hasonlítható – mutatott rá, kiemelve: ennek megfelelően biztosítanak támogatást a nemzetiségeknek.

(Kiemelt képünk: Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az éves meghallgatásán az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának ülésén az Országházban, a koronavírus-járvány előtt használt képviselői (régebben alsóházinak nevezett) ülésteremben 2020. november 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.