18 milliárd forintot költöttek arra Kaposváron, hogy ne legyen árvíz – sikertelenül

18 milliárd forintot költöttek a Kaposvári Közlekedési Központra többek között azért, hogy ne legyen árvíz a vasút környékén. A szerdai vihar után viszont ugyanolyan árvíz volt a környéken, mint a beruházás előtt.

2022. május 26., 14:37

Szerző:

Brutális vihar érte el Kaposvárt szerda késő délután, amely jégesőt és özönvízszerű esőt hozott a városra. A két éve átadott Kaposvári Közlekedési Központ megépítésének a többi között az volt a célja, hogy a hirtelen a belvárosra zúduló esővízet hatékonyan elvezesse és ne alakuljon ki árvíz a vasútállomásnál és környékén. Ez a probléma viszont ugyanúgy fenn áll – írta a kpsvr.hu.

A portál megjegyzi, hogy szinte minden erősebb esőzés alkalmával ugyanolyan árvizek alakulnak ki a környéken, mint a 18 milliárdos beruházás előtt. A beruházás megvolt, és az árvíz is megmaradt.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.