A Válaszonline szerint lebukott és hazudott a DK elnökségi tagja

A DK perrel fenyegette meg a lapot.

2021. szeptember 24., 17:34

Szerző:

A Válaszonline azt írja, hogy péntek reggel már tudták, mert birtokukban a dokumentum, de a (párt)reakciókra várva nem közölték a céges dokumentumot, ami bizonyítja, hogy a Fejér megye 1. választókerületben induló DK-s jelölt, Ráczné Földi Judit nemcsak képviseli, de tulajdonolja is (de a keltezés alapján a minimum, hogy nyáron tulajdonolta) a Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozást – írja Facebook-oldalán a Válaszonline. 

Délelőtt egy közleményt tett közzé a lap, amiben azt kérte Ráczné Földi Judittól és/vagy a pártjától, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t! „Újságírói praxisunk alatt ugyanis még nem találkoztunk olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt! Nem ehhez, hanem a mismásoláshoz meg a hallgatáshoz vagyunk szokva a mindenoldali „bátrak” részéről. Kérjük tehát a DK-t és jelöltjét, tényleg pereljék be lapunkat, hogy élőben végigtudósíthassuk a bíróságról, amint a politikust szembesítik a valósággal!” – írta a Válaszonline.

A DK perrel fenyegette meg a lapot, és ezután a Válaszonline közleményt adott ki. Ez után tette közzé a lap a dokumentumot.

„Mivel a bizonyító irat azóta elkezdett keringeni a sajtóban, közzétesszük. (Ld. alább!) Ebből világos, hogy amit a DK-s jelölt (aki elnökségi tag is a pártban) a Telexnek nyilatkozott, jelesül, hogy semmi köze a megnevezett céghez, sőt nem is biztos, hogy hallott róla, egyszerű hazugság” – írják.

Az ügy politikai tétje azért magas, mert Ráczné Földi Judit 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában. Az ügy teljes hátterét itt olvashatják.

 

 

(Kiemelt kép: Ráczné Földi Judit, Fotó: Ráczné Földi Judit Facebook-oldala)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.