A Karinthy újabb hét tanára kapott figyelmeztetést

A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium újabb hét tanára kapott figyelmeztetést polgári engedetlenség miatt.

2022. december 2., 12:06

Szerző:

Az ősz elején kirobbant polgári engedetlenségben való részvétel miatt eddig az iskola 24 tanára kapott ilyen figyelmeztetést, most pedig újabb hét tanár kapta meg a felszólítást, így már összesen 31 tanár kapott felszólítást. „Fájdalmas látni a gyerekek arcát” – mondta az iskolához közel álló forrás a Telexnek.

Szerdán 8 tanárt bocsátottak el az állásából a polgári engedetlenségben való részvétel miatt, közülük hatan a Karinthy pedagógusai. Az elmúlt két napban ezért kiújultak az iskolai tiltakozások, tüntetések, pénteken már csaknem hétszáz tanár tiltakozott a kollégáik kirúgása ellen.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Attila KISBENEDEK / AFP)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.