A Fidesz székháza előtt fog tüntetni a Momentum a Pegasus-botrány miatt

Hétfőre várják az elégedetleneket.

2021. július 24., 17:26

Szerző:

Tüntetést hirdetett július 26-ra, azaz hétfőre a Momentum Mozgalom. A gyülekezőket este hatra várják az Andrássy úti Terror Háza Múzeum elé, ahonnan a tömeg át fog vonulni a Fidesz székházához a Lendvay utcában. A megmozdulás során a lehallgatások ellen fognak felszólalni, amelyekről egyre többet tudunk meg a Pegasus-botrány kapcsán, amit a Direkt36 tényfeltáró cikkei indítottak el.

A Momentum azt írta a tüntetésről szóló közleményében: Ez a történet a rendszerváltás utáni magyar politika legsötétebb fejezete, hiszen az újságírók, ellenzéki politikusok, üzletemberek, aktivisták lehallgatása a legkeményebb pártállami időket idézi. A párt szerint a Fidesz már abban is a szocialista pártállam nyomdokaiba lép, hogy az általa veszélyesnek titulált újságírókat, ellenzéki politikusokat, aktivistákat lehallgatja, megfigyelteti.

A Direkt36 és több külföldi lap közreműködésével lefolytatott oknyomozás azt fedte fel, hogy több országban, köztük Magyarországon is újságírókat, üzletembereket és politikusokat figyelhettek meg a Pegasus nevű izraeli kémprogrammal, melyet gyártója csak és kizárólag kormányok számára ad el. A lehetséges megfigyeltek között korábbi munkatársunk, Dercsényi Dávid is ott van.

Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.