Ezeket érdemes a kertbe beszerezni, ha minden egyes nap a nyaralás élményére vágyunk

A kertes házak egyik legnagyobb előnye, hogy a nyári hónapok során akár minden egyes nap kitelepülhetünk a szabadba, és kipihenve a nap fáradalmait, feltöltődhetünk – akárcsak egy nyaralás alkalmával. Ám ahhoz, hogy valóban ki tudjuk használni a kertünk adta lehetőségeket, érdemes olyan bútorokat és kiegészítőket beszerezni, amelyek nemcsak a kényelmet biztosítják a kerti időtöltések alkalmával, hanem kellően strapabíróak is ahhoz, hogy hosszú időn keresztül kiszolgáljanak minket.

2023. május 31., 15:44

Szerző:

Cikkünkben bemutatunk néhány fontos szempontot, amelyek segítenek kiválasztani a tökéletes kerti bútorokat és tartozékokat.

Milyen anyagból legyen a kerti bútor?

Egy kerti bútor esetében az anyagválasztás nem pusztán esztétikai kérdés. Mivel a szabadban a bútorok ki vannak téve az időjárás viszontagságainak – például az erős napsütésnek vagy a csapadéknak –, fontos, hogy olyan anyagot válasszunk, amely kellőképpen ellenálló, valamint könnyen tisztítható.

Esztétikusságuknak, illetve tartósságuknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek a kerti bútorok között a rattanból készült darabok, illetve a rattan természetes megjelenését imitáló, szintetikus változatok, azaz a polyrattan bútorok. Utóbbiak előnye, hogy jobban ellenállnak az időjárási viszonyoknak, könnyű szerkezetüknek köszönhetően pedig egyszerűen áthelyezhetőek a kertben. Emellett sokféle stílusban és színben elérhetőek, így könnyen megtalálhatjuk az otthonunkhoz leginkább illő darabokat.

Ideális választást jelentenek továbbá az alumíniumból vagy acélból készült bútordarabok is, mivel ezek ellenállnak a rozsdának, illetve könnyen kezelhetőek. Ha azonban természetesebb megjelenést szeretnénk, érdemes megfontolni a fa bútorokat is. A tíkfa például ellenáll a nedvességnek és a rovarkároknak, így hosszú élettartammal rendelkezik. Az időjárásálló műanyag bútorok is praktikusak lehetnek, mivel könnyen tisztíthatóak és a nedvesség sem árt nekik.

Ezek a bútordarabok nem hiányozhatnak a kertünkből

Ahhoz, hogy kertünk valóban a nyaralóhelyként szolgáljon, érdemes olyan bútorokat beszerezni, amelyek kényelmet és funkcionalitást biztosítanak.

A kerti berendezés elmaradhatatlan eleme egy kényelmes és stílusos kerti étkezőgarnitúra, amely lehetővé teszi, hogy étkezéseinket és baráti összejöveteleinket a szabadban tarthassuk. A kényelmes párnákkal és puha ülésekkel ellátott kerti kanapék és székek szintén ideálisak a pihenésre és a kellemes beszélgetésekre. Ezen felül a napozóágyak és hinták is tökéletes választásnak bizonyulnak a pihenéshez, kikapcsolódáshoz. Egy kényelmes napozóágy lehetővé teszi, hogy a napsütésben relaxáljunk és élvezzük a friss levegőt, míg egy hinta vidám és kellemes légkört teremthet a kertben.

A kerti tárolóeszközök elengedhetetlenek, hogy rendezetten tarthassuk a kertünket. Lehetnek ezek kerti ládák, polcok vagy akár fiókos tárolók, amelyekbe eltehetjük a kerti eszközöket, párnákat, játékokat vagy bármilyen egyéb kerti kelléket. Ez segít megőrizni a kert tisztaságát és rendjét, valamint megkönnyíti a kerti munkákat.

A megfelelő megvilágítás és árnyékolás is fontos a kertünkben. Felszerelhetünk kerti lámpákat, amelyek esténként kellemes hangulatot teremtenek, és lehetővé teszik, hogy tovább élvezhessük a kertet sötétedés után is. Ezenkívül, ne feledkezzünk meg a napernyőkről sem, amelyek árnyékot nyújtanak a forró nyári napokon, így kellemes pihenést szavatolnak, és védelmet biztosítanak a nap káros sugaraitól!

Hogyan óvjuk kerti bútorainkat?

Ahhoz, hogy kerti bútoraink valóban hosszú időn keresztül kiszolgáljanak minket, érdemes gondoskodni a megfelelő karbantartásukról. Az időjárási viszonyoknak kitett bútorokat érdemes rendszeresen tisztítani és védeni. Használjunk speciális tisztítószereket, amelyek kíméletesek az anyagokhoz, és rendszeresen mossuk le a bútorokat! A fa bútorokat érdemes kezelni speciális olajjal vagy lakkal, hogy megőrizzék szépségüket és ellenálljanak a nedvességnek. Ha van rá lehetőségünk, télen célszerű fedéllel vagy tárolóhellyel védeni a bútorokat, hogy ne sérüljenek meg a hideg és a nedvesség hatására.

A jól megválasztott kerti bútorok és kiegészítők tehát fontos szerepet játszanak abban, hogy a nyári hónapokban ki tudjuk bővíteni életterünket, és a szabadban töltődhessünk fel a mindennapok fáradalmai után, így lehetővé téve, hogy a kertünk valóban olyan hely legyen, ahol otthon érezzük magunkat a nyaralás élményével.

(x)